TinQwise introduceert Location Based Learning

TinQwise heeft een nieuwe manier van leren ontwikkeld. Hierbij koppelen we leren, techniek en locatie aan elkaar. Dit heet Location Based Learning en houdt in dat je content precies op dat ene moment én die ene plaats ontvangt waar je het nodig hebt. Bij ING België is het eerste succesvolle location based learning traject al een feit.

ING België maakt voor LBL gebruik van beacons. Kleine zendertjes die pas content naar een mobiele telefoon sturen op het moment dat de telefoon hen nadert. Zo krijg je informatie precies waar en wanneer je dat nodig hebt.

Christa van der Toorn, directeur TinQwise België: “Het is niet zo dat informatie ontvangen op locatie nieuw is. Winkeliers versturen bijvoorbeeld commerciële boodschappen in de vorm van pushberichten. Maar wij combineren onze didactische kennis met deze techniek en dat boekt resultaat. Als mensen een training volgen, zijn ze na dertig dagen het meeste weer vergeten. Dit komt omdat niet alle informatie relevant is op het moment van de training. Location based learning zorgt ervoor dat er alleen relevante informatie voor handen is, precies op het moment dat mensen er het meest voor open staan om de informatie in zich op te nemen. Bovendien kunnen organisaties zo hun leerproces zelf up-to-date houden en wordt leren omgezet naar data en een schaalbare beleving.”

De nieuwe leermethode zet TinQwise inmiddels ook in bij een grote chemiefabriek in België waar medewerkers moeten leren omgaan met complexe machines. Dankzij LBL kunnen medewerkers nu - zonder dat internet nodig is - op tablet of telefoon alle informatie in de fabriek ontvangen op de plek waar het nodig is. Zodra ze bij een machine komen, krijgen ze daar de uitleg hoe ze de machine moeten bedienen en kunnen ze dit direct toepassen.

Meer achtergrondinformatie: e-dossier Location Based Learning

Onderzoek naar de positieve effecten van bewegen en leren tegelijk: Erasmus Universiteit Rotterdam

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of een interview:
Christa van der Toorn, directeur TinQwise België
06 - 28 323 210
christa@tinqwise.nl

Manon van Loosbroek, Communicatie
06 - 21616271
manon@tinqwise.nl