Rise above the rules

Zo beïnvloedt EthiQs gedrag

Zo beïnvloedt EthiQs gedrag

Wat levert een goede compliance service je op? Natuurlijk, volgens de regels handelen voorkomt of beperkt schade, of het nu financiële schade is of schade aan je merkreputatie. Maar een goede compliance service levert ook voordelen op. Als er regels zijn en medewerkers kennen die regels, dan kunnen zij sneller en met meer vertrouwen hun werk doen. Bovendien levert de transparantie door een goed compliance programma kansen om dingen beter te doen. Oog voor compliance draagt beslist bij aan de waarde van je merk.

Compliance is niets anders dan ‘het juiste doen’.

Het gaat dus om gedrag. Zo beïnvloedt EthiQs het gedrag van medewerkers:

Met meaningful learning

Om effect op gedrag te hebben, moet een training betekenisvol zijn. Daarom maken wij gebruiken van de meaningful learning theory. Compliance mag geen ver-van-mijn-bed-show zijn. Als je kennis niet kunt verbinden aan wat je al weet, heeft die kennis geen betekenis, geen meaning. En – cruciaal! – daarmee ook geen invloed op je gedrag. 

Wij geven daarom voorbeelden en cases die medewerkers herkennen. In begrijpelijke taal zonder juridisch jargon. Zo ervaar je hoe de regels ook voor jou van betekenis zijn.  

Met meaningful learning

Door het geweten te trainen

Welke keuze maak je als je voor een dilemma staat dat niet zo zwartwit is? Hoe bepaal je dan wat het juiste is? Daarbij speelt je geweten een belangrijke rol. Wij trainen het geweten van professionals. Door situaties vanuit verschillende perspectieven te laten zien. Want het lijkt soms zo makkelijk, maar als je in andermans schoenen staat, kan dat je blik op de situatie flink veranderen. 

We stellen mensen ook echt voor een keuze: ‘Wat zou jij doen?’ Daarmee dagen we ze uit om verder te gaan dan alleen de regels te weten, maar ook echt de consequenties te voelen. 

Door leren over compliance sociaal te maken

Mensen laten zich vooral beïnvloeden door andere mensen. Dat geldt zeker bij morele afwegingen. Compliant zijn doe je nooit alleen. Daarom laten wij mensen aan en van elkaar leren, bijvoorbeeld door de impact van jouw keuze op anderen zichtbaar te maken. En door lastige keuzes bespreekbaar te maken.

Door leren over compliance sociaal te maken

Dit filmpje zet ons altijd weer helemaal op scherp, een supergoed voorbeeld dat laat zien dat erover nadenken en analyseren wérkt: