Online Academy APM Terminals

APM Terminals opent dit jaar de eerste volautomatische containerterminal op de Tweede Maasvlakte. Ter wereld! Een zeer ingrijpende verandering natuurlijk, daarom wil APMT dat alle medewerkers weten hoe de nieuwe processen lopen en wat zijn of haar nieuwe rol is.

APM Terminals

Vraag

De terminal is hypermodern maar mensenwerk is nog steeds zeer belangrijk. De invulling van veel functies verandert wel én er komen nieuwe functies bij. Aan ons de vraag: Hoe school je een paar honderd medewerkers in ruim 45 functies bij vóórdat de terminal open gaat? De kennis moet optimaal aansluiten bij de nieuwe processen. Ook is het belangrijk dat iedereen zijn nieuwe team kent en alvast kan oefenen. Klein detail: deze medewerkers houden totaal niet van werken met de computer. Genoeg uitdaging voor TinQwise dus..!

Antwoord

Door co-creatie ontwikkelde TinQwise samen met APM Terminals een blended opleidingsplan mét online academy. Er zitten veel stappen in deze pre-boarding; Iedereen begint met een zelfde introductie en daarna volgen specifieke (online) trainingen voor de verschillende functies. Maar men gaat ook klassikaal aan de slag, om de nieuwe rolverdeling in de vingers te krijgen. Volgens het ‘train-de-trainer’ principe kan APMT deze training zelf geven én aanpassen in de toekomst. Maar TinQwise zou TinQwise niet zijn als er niet een stukje spelend leren in zou zitten, daarom de game “Terminal Control”, een spel waarmee medewerkers alvast de nieuwe control room kunnen uitproberen. 

Leervorm

  • Blended learning

    Wij 'zijn' van online leren maar vinden dat een combinatie vaak meer resultaat oplevert. De mix met klassikale training is bekend, maar wij zijn ook fan van combi's van online leren met online coaching, virtual classrooms, trainingsacteurs of zelfs een feest of event!

    Toon meer leervormen