Onboarding app

Newbies Kickstart maakt inwerken bijzonder

Inwerken vanuit je broekzak

Inwerken vanuit je broekzak

Bij TinQwise maken we al jarenlang onboardingprogramma’s en onboarding apps op maat. Voor bedrijven zoals bijvoorbeeld Hunkemöller, Randstad, Stedin en Young Capital. Deze ervaring hebben we meegenomen in de nieuwe productlijn TinQwise Newbies. Voor elk type bedrijf, voor elk budget en elk timeframe hebben we nu een onboardingpakket: De Newbies Kickstart onboarding app, het Newbies Special uitbreidingspakket en Newbies Custom, een volledige onboarding journey op maat.

De filosofie achter Newbies: onboarding is emotie. Een goed inwerkprogramma heeft oog voor de psychologische uitdagingen die een nieuwe baan oproept bij mensen. En, iedereen is een newbie. Hoe ervaren ook, als je een nieuwe baan start komen er altijd nieuwe dingen op je af. Newbies helpt je zo snel mogelijk aan werkgeluk en een goede start.

Bekijk hier meer over onboarding en de filosofie achter Newbies

Op deze pagina lees je hoe je met onze onboarding app Newbies Kickstart nieuwe collega’s succesvol aan je bindt. 

Newbies Kickstart: onboarding app

Met de Newbies Kickstart onboarding app zijn je nieuwe collega’s in vijf dagen up and running. Newbies Kickstart maakt inwerken bijzonder met een perfecte gebruikerservaring. Je bepaalt als onboardee zelf wanneer je leert. Newbies zegt waar het op staat en maakt dingen niet moeilijker dan ze zijn. En Newbies stimuleert als coach, maar je moet het wel zelf doen. Newbies Kickstart is, kort gezegd, onboarden vanuit je broekzak.

Vijf topics om nieuwe medewerkers aan je bedrijf te binden

De Newbies Kickstart onboarding app is ingedeeld in vijf topics met informatie en to do’s. In elk van deze topics is er aandacht voor de drie fundamentele behoeften van onboardeesde behoefte om bij te dragen, de behoefte aan grip en autonomie en de behoefte om te leren en te verbeteren. Met als uiteindelijk doel dat nieuwe collega’s zich verbonden voelen met je bedrijf. Dit zijn de vijf topics:

  • Bereid je voor. Dit preboarding topic helpt nieuwe collega’s om zich voor te bereiden op hun eerste werkdag. Alle informatie en to do’s die onboardees krijgen enthousiasmeren, nemen spanning weg en geven duidelijkheid. Precies waar nieuwe collega’s behoefte aan hebben naar de eerste werkdag toe.
  • Regel de basics. In dit topic helpen we onboardees met alle praktische zaken van de nieuwe baan. Denk aan toegang tot systemen en locaties, maar ook antwoord op vragen zoals ‘Hoe is de lunch geregeld?’ en ‘Waar is eigenlijk het toilet?’ Door duidelijkheid te geven over praktische dingen hebben mensen sneller de mentale ruimte om zich te verdiepen in hun teams, de organisatie en het werk zelf.
  • Voel je thuis. Dit topic gaat over de cultuur van je organisatie. Cultuur is complex, onzichtbaar en vaak onbewust. En soms ook tegenstrijdig. Maar cultuur laat mensen zich ook onderdeel voelen van iets dat groter is dan henzelf. Daarom besteedt dit topic aandacht aan de why van je merk. Waar komt je bedrijf vandaan? Hoe maakt het verschil in de markt? Wat maakt je organisatie uniek? Wat zijn de formele waarden en informele regels? Wat is de strategie voor de toekomst?
  • Leg contact. Onboarden doe je samen. Dit topic beantwoordt dan ook vragen zoals: Met wie werk ik? Voor wie werk ik? Wie weet wat? Wie kent wie? Wie is mijn hulplijn als ik iets niet weet? Doel is om wederzijds vertrouwen te creëren tussen nieuwe en bestaande collega’s. En om de basis te leggen voor een sociaal netwerk.
  • Doe je ding. Dit topic helpt nieuwe collega’s om waarde te kunnen toevoegen. Door bijvoorbeeld het jargon, de rollen en het product of de dienst te leren kennen. Maar ook door toegang te geven tot informatie. Wat zijn de belangrijkste manuals en richtlijnen? Welke processen zijn er? En zeker: wat zijn de regels waarmee je kunt voorkomen dat je een duidelijke fout maakt? In dit topic laten we mensen ook nadenken over wat ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. En we helpen om feedback te vragen van collega’s.  

Wat levert onboarding met Newbies Kickstart je op?

De Newbies Kickstart onboarding app zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers sneller een sense of belonging ontwikkelen: het gevoel dat ze in de cultuur passen, voldoende mensen kennen, zich veilig kunnen bewegen zonder al te veel fouten te maken én zich zelfverzekerd voelen over hun bijdrage. Hiermee leggen we de basis voor werkgeluk, productiviteit en drive. Kortom: de basis voor fijne collega’s waar je op kunt bouwen!