Newbies Special

Aanpassen en gaan

Aanpassen en gaan

De wereld van werk verandert in een rap tempo. Jobhoppen is het nieuwe carrière maken. Is dat een probleem? Niet voor de jobhopper zelf. Die is door z’n opgedane werkervaring vaak een gewilde werknemer. Maar wél voor organisaties die veel tijd en energie kwijt zijn aan het up and running krijgen van deze jobhoppers. Dat moet dus anders en slimmer! 

Newbies Special

Je maakt het verschil in onboarding door de juiste beleving aan te bieden waarmee new hires zich identificeren. Dat betekent ook met jullie merk en de specifieke eigenschappen van jullie organisatie. Newbies Special is gebaseerd op een aantal slimme functionaliteiten en geeft gebruikers een unieke beleving door een eigen concept, look & feel en content gemaakt voor jullie.

Newbies Special

De eerste dag op je nieuwe werk binnenkomen en direct een vertrouwd gevoel hebben... Het kán, met TinQwise Newbies. Een onboardingprogramma dat nieuwe medewerkers voorbereidt op hun eerste werkweken en zorgt dat zij zich snel onderdeel voelen van je organisatie.

Zo doen we dat:

  • Samen met jou maken we een onboardingprogramma dat new hires direct na het tekenen van hun contract onderdompelt in de cultuur van je organisatie. Zo creëren we echte brand ambassadors.

  • We bereiden new hires niet alleen perfect voor op hun baan, maar zorgen ook dat ze snel hun toegevoegde waarde voor de organisatie ervaren: hoe kun jij als nieuwe medewerker een eerste succesvolle bijdrage leveren? Dat is dé manier om nieuwe mensen te binden aan je organisatie.

  • We benutten de kracht van de groep om new hires snel productief te krijgen. Want onboarden doe je niet alleen: je voelt je veel sneller thuis in een organisatie als je contact hebt met andere (nieuwe) collega’s en als je je gezien en gewaardeerd voelt. Daarom brengen onze onboardingprogramma’s mensen in contact met elkaar.

Hoeveel nieuwe mensen starten er binnen je organisatie deze maand? Wat is daar op dit moment voor geregeld? En hoeveel tijd zijn managers kwijt aan inwerken van deze mensen?

Nieuwsgierig?

Je kunt Jolanda bellen, mailen of appen zodat ze je meer informatie kan geven over alle mogelijkheden.
+31 6 10 03 87 81 of jolanda@tinqwise.nl

Nieuwsgierig?