Serious Gaming

Socialer, slimmer en leuker

Socialer, slimmer en leuker

Bij serious gaming wordt een spel gebruikt voor een serieus doel: zo voelt leren minder als leren. Deze leervorm werkt heel goed als je bijvoorbeeld gedrag op een onderhoudende manier wilt oefenen. Dit kan 'in real life' met rollenspellen of in een escape room. En het kan in een e-learning of online academy met een online game of game-werkvorm (gamification). Een simulatie of een oplossing in VR (virtual reality) of AR (augmented reality) hoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

De essentie van een succesvolle game is de combinatie van een overtuigend verhaal, uitdagende doelen en snelle feedback. Hierdoor krijgt je als speler een drive die ervoor zorgt dat je nieuwe kennis gemakkelijker opdoet en nieuw gedrag beter aanleert. Serious gaming werkt goed bij professionals die gevoelig zijn voor het bereiken van targets. 

Gamification is geen doel op zich, maar een methode. Bij TinQwise kijken we allereerst naar de eindgebruiker en het leerdoel. Vervolgens adviseren, ontwikkelen en implementeren we de leervorm.

Klanten die al blij werden van serious gaming

  • ABN Amro
  • Van Lanschot
  • Centraal Bureau Levensmiddelenhandel

Andere leervormen