Get Connected

Op de eerste dag op je nieuwe werk wil je weten waar de koffieautomaat staat. Een week of een maand later heb je weer hele andere vragen . Hoe wennen mensen zo efficient mogelijk aan hun nieuwe organisatie?

Axis

Vraag

Ons bedrijf groeit snel, maar heeft nog geen goede introductie voor nieuwe medewerkers. Bedenk een innovatief introductieprogramma dat ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers over de hele wereld onze bedrijfscultuur begrijpen, toepassen en vooral uitdragen en waarderen. Want we willen al die nieuwelingen zo snel mogelijk up & running hebben.

Antwoord

Een onboardingprogramma dat vier maanden lang een medewerker begeleidt. In de vorm van mini-games en e-learning tot en met quick tips. De juiste info op het juiste moment.

Alle aspecten van het bedrijf komen aan de orde: van marketing tot en met HR. Zo heb je vier maanden lang een persoonlijke gids.

Leervorm

  • Blended learning

    Wij 'zijn' van online leren maar vinden dat een combinatie vaak meer resultaat oplevert. De mix met klassikale training is bekend, maar wij zijn ook fan van combi's van online leren met online coaching, virtual classrooms, trainingsacteurs of zelfs een feest of event!

    Toon meer leervormen