Novartis

De case
Op digitale reis naar leiderschap

Op digitale reis naar leiderschap

Een multinational, met werknemers uit allerlei landen, wil al hun high potentials wereldwijd trainen op het gebied van leiderschap. Meet Voyage: een online leiderschapsprogramma waar managers high potentials uit hun team nomineren om op een reis van 9 maanden te gaan. Voordat ze vertrekken, krijgen ze een assessment. Want Voyage gaat niet om moeten, het gaat om willen. Tijdens deze voyage ontwikkelen de deelnemers hun persoonlijke skills en management skills.

Voyage is ontwikkeld in een bijzondere samenwerking. Gaia insights als expert in talent en leiderschaps programma ontwikkeling en wij als expert in het creëren van een online journey. Met als highlight, elke twee weken een virtual classroom sessie. Dit is een zeer interactieve sessie die heel dichtbij een live sessie komt, door onder andere structuur, de interactieve werkvormen en break-outs die gefaciliteerd worden. Maar Voyage is ook een platform dat 24/7 open is. Je kunt reageren (zowel informeel als formeel), wanneer je wilt. En je kunt de virtual classroom sessies terugkijken, bijvoorbeeld als je onderweg bent. Zo kun je leren wanneer het jou uit komt.

Slimmer

Van managers uit Japan, tot HR-professionals in Argentinië: Voyagers zitten wereldwijd. Allemaal carrièreminded mensen die eigenlijk elkaars concurrent zijn, maar die elkaar nooit zullen ontmoeten. Voyage brengt hen samen, en leert hen niet alleen over het ontwikkelen van je vaardigheden als leider. Het gaat ook om work-life-balance en kunnen leiden onder druk. Door de opzet in Jumps (korte learning bites) past Voyage in het drukke leven van deze professionals. En kunnen ze zichzelf ontwikkelen, zonder er teveel tijd aan te besteden.

Slimmer

Socialer

We brengen een groep mensen samen die elkaar nog nooit heeft ontmoet en waarschijnlijk ook niet zal ontmoeten. Door de enorme diversiteit aan deelnemers is het programma intercultureel, met veel ruimte voor ieders persoonlijke context. Met als doel om één leiderschapstaal te creëren. Dit doen we door de deelnemers van zichzelf en van elkaar te laten leren. Bijvoorbeeld door het voeren van online discussies. Maar ook door deelnemers eigen issues en feedback bij te laten houden in een journal en dit gezamenlijk in de livesessies te bespreken.

Socialer

Gedragsverandering

Het doel van Voyage is om gedrag te veranderen. En dat is lastig. Dus hoe bereik je dat? Wij doen dit door structureel over langere tijd kleine beetjes stof aan te bieden. Zo ben je 30 dagen bezig met één thema, en duurt het gehele programma 9 maanden. En het werkt: de resultaten worden iedere maand gemeten in een engagement survey. De gemiddelde score? Een 8,1.

Gedragsverandering

Het resultaat

 • Altijd en overal leren: ook onderweg

  Altijd en overal leren: ook onderweg

 • Inspirerende virtual classroom sessies met leiderschapsprofessionals

  Inspirerende virtual classroom sessies met leiderschapsprofessionals

 • Ga op leiderschapsreis met je fellow explorers

  Ga op leiderschapsreis met je fellow explorers

 • Voyage werkt in jumps: elke learning byte doe je weer iets spannends

  Voyage werkt in jumps: elke learning byte doe je weer iets spannends

 • Voyage is een sociaal platform: views, comments, likes en shares zeggen alles

  Voyage is een sociaal platform: views, comments, likes en shares zeggen alles

Deze TinQers werkten mee aan dit project