Takeaway.com

Bekijk de video

Take Off: preboarding & onboarding experience

Met honderden nieuwe collega’s per maand staat Takeaway.com op de eerste plek in de top 250 groeibedrijven van 2020. Hoe geef je deze mensen een goede en stabiele landing als je zo hard groeit en alles continu in beweging is? Samen met Takeaway.com ontwikkelden we Take Off: een preboarding en onboarding experience van 100 dagen. Nieuwe collega’s kunnen daarmee zelf de lead nemen in hun eigen onboarding. En de app faciliteert managers om dat goed te begeleiden. 

Jij bent de baas

Take Off raadt elke week nieuwe inwerkactiviteiten aan. Korte online learning bites of quizzes over TakeAway.com. Of opdrachten die je in contact brengen met collega’s. 

Eigenaarschap staat daarbij voorop: We stimuleren initiatief door new hires te leren de juiste vragen te stellen. 

Jij bent de baas

Vind je draai

Take Off werkt met vijf onboarding doelen die samen voor een goede landing van nieuwe mensen zorgen: Get Ready, Master the Basics, Get connected, Do your thing & Be a part.

Met deze doelen zorgen we voor een gebalanceerd programma. Ze helpen nieuwe medewerkers niet alleen met praktische zaken, maar ook vooral om hun draai te vinden bij Takeaway.com, het team en hun nieuwe rol. 

What's up?

Of mensen inderdaad hun draai vinden, monitoren we met What’s up vragen. Wekelijks vragen we hen online wat ze van hun onboarding vinden, of ze zich op hun plek voelen en of ze een zinvolle bijdrage kunnen leveren.  

What's up?

Reacties van new hires

  • “The onboarding process has been really nice."

    "The TakeOff platform helped me out to discover and understand, in a easy way, all necessary about the company itself. I think it's a really good platform, interactive and it makes you proud of being part of Takeaway.com" 

  • “Great impression so far!”

  • “I think it is a good initiative to already get new hires on board before they start."

    "In this way you get even more enthusiastic about your new employer.” 

Manager dashboard

En we vragen of nieuwe teamleden iets nodig hebben van hun manager. De manager krijgt een notificatie van deze antwoorden en kan in een eigen manager dashboard in één oogopslag zien hoe het met een teamlid gaat en hoe ver hij/zij is.

Zo zorgt Take Off ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel onderdeel voelen van Takeaway.com en de juiste handvatten hebben om hun werk te kunnen doen.  

Manager dashboard

Qollab

Take Off draait op Qollab software. Met de contentbuilder kan TakeAway.com gemakkelijk en snel de learning bites, quizzes en andere interactieve leercontent toevoegen en aanpassen. Notificaties zorgen ervoor de nieuwe collega's en managers actief blijven op het platform. En met uitgebreide data & insights houden we feedback van gebruikers nauwlettend in de gaten.

Qollab

Happy onboarding met Newbies

Onboarding is spannend, verwachtingsvol en leerzaam. Het is wennen, integreren en je draai vinden. Onboarding is emotie! Onze Newbies oplossing richt zich op het psychologische proces dat nieuwe collega’s doorlopen. Nieuwe collega’s voelen zich welkom en onderdeel van het team. Waardoor ze goed uitgerust en zelfverzekerd aan de slag kunnen.

Deze TinQers werkten mee aan dit project