Randstad Groep Nederland

StartUp: Blended onboarding

StartUp: Blended onboarding

Randstad Groep Nederland - Randstad, Tempo-Team en Yacht - heet elke maand tientallen nieuwe medewerkers welkom. Om deze nieuwe collega's goed in te werken, worden ze uitgenodigd voor een aantal trainingsdagen: de StartUp. Deze trainingen, op een bijzondere locatie, zorgen voor een sterke groepsbinding bij de nieuwkomers. Maar hoe hou je dat vast tussen de trainingsdagen door? En hoe zorg je dat de opdrachten van de trainingsdagen niet losstaan van de werkpraktijk?

Samen met Randstad Groep Nederland maakten we het vernieuwde StartUp: Een blended onboarding programma dat de bewezen voordelen van de trainingsdagen combineert met een uitdagend online onboarding platform. Met unieke content en in de drie huisstijlen van Randstad, Tempo-Team en Yacht.

Slimmer

De doelgroep van Randstad Groep Nederland - intercedenten, recruiters, planners en account specialisten - is gedreven en houdt van een uitdaging. In Mijn StartUp doorlopen nieuwe medewerkers daarom verschillende challenges verdeeld over zes sprints

De eerste keer dat je inlogt krijg je een intake met vragen over jouw werk. Hiermee worden de challenges gepersonaliseerd. Je krijgt challenges die helpen om wegwijs te worden in je functie. En er zijn challenges die je samen met de groep onboardees doet.

Met elke challenge kun je punten verdienen en aan het eind van elke sprint kun je je score boosten in een quiz. Die competitieve opzet blijkt een schot in de roos: al tijdens de eerste test waren de deelnemers bloedfanatiek.

Slimmer

Socialer

Bij TinQwise gaan we altijd uit van de kracht van de groep. De groepsdynamiek die tijdens trainingsdagen ontstaat wordt versterkt tijdens de online training. We moedigen interactie aan, deelnemers maken gebruik van een tijdlijn om elkaar te helpen en content te delen. Ook kunnen ze samenwerken door een online live chat te starten. Zo komen en blijven ze in contact met collega's van hun eigen vestiging, maar ook collega's verspreid over het land.

Socialer

Challenges

 ‘Ga mee naar een new business gesprek en evalueer met je collega', ‘Maak een foto van je werkplek en deel deze op de StartUp tijdlijn.’ De challenges zijn praktisch en inhoudelijk, gericht op inwerken. Na de trainingsdagen krijgen de nieuwe medewerkers follow-up challenges die ervoor zorgen dat wat er tijdens die dagen geleerd wordt ook echt blijft hangen en opgevolgd wordt.

Challenges

Sluit aan op de praktijk

De voortgang van de onboarding wordt opgeslagen in een portfolio. Dit portfolio vormt een basis voor de Sprint Chat tussen manager en nieuwe medewerker. Zo heeft de manager inzicht in het dagelijks werk van de nieuwe intercedenten en kan hij of zij beter begeleiden.

Sluit aan op de praktijk

Deze TinQers werkten mee aan dit project