RGF Staffing

Train je geweten

Wekelijks vult RGF Staffing zo’n 20.000 vacatures: ze koppelen kandidaten aan bedrijven en creëren zo kansen voor alle betrokkenen. Dankbaar werk, maar ook uitdagend als het om regels en compliance gaat, want RGF draagt zowel naar de opdrachtgevers als naar de gedetacheerde werknemers grote verantwoordelijkheid en moet zich met beide partijen verhouden.

RGF Staffing Nederland, het voormalige USG People, is een netwerk van lokale merken. De Gedragscode gebruiken zij om de samenwerkingsafspraken helder te maken voor alle merken. Voor het communiceren en trainen van deze afspraken, hadden zij een online academy nodig.

TinQwise EthiQs heeft de RGF Staffing Academy ontwikkeld, een online platform met verschillende trainingen over het recruitment proces. Compliance is vanaf het begin onderdeel van het leerproces. Zo leer je bijvoorbeeld niet alleen de contractvormen, maar word je ook bewust dat jouw manier van werken altijd invloed heeft op de betrokken bedrijven en personen. 

Siemie Hoekstra, HR Advisor Learning and Development - RGF Staffing

'Bij RGF Staffing creëren we kansen voor het leven en zetten we het individu in het middelpunt door digitale middelen en oplossingen te gebruiken.

Onze gedragscode maakt deel uit van dit stevige fundament van overtuigingen. Waarom we doen wat we doen en hoe we dit georganiseerd hebben, in naleving van relevante wet- en regelgeving. EthiQs heeft ons belang dat alle collega’s acteren naar deze normen en waarden om weten te zetten in laagdrempelige learnings zonder het component FUN te vergeten.'

Compliance à la EthiQs

Compliance lijkt voor veel mensen een snoozefest, voor TinQwise EthiQs is het een oneindige rave. Want regels mogen dan rechtlijnig en overzichtelijk zijn, de echte wereld is dat niet. Hoe ga je om met ethische dilemma’s als regels elkaar tegenspreken? Of als er geen sluitend protocol is voor jouw situatie?

In de praktijk zul je vaak zelf moeten besluiten wat het juiste is om te doen. EthiQs verbindt persoonlijke groei van werknemers aan het geweten van een organisatie. Niet door regeltjes te stampen, maar door hen de kennis en skills te geven die helpen bij het maken van de juiste keuzes in dagelijkse werksituaties.

Compliance à la EthiQs

Gezond geweten

Voor een gezond lichaam zijn er tips te over: eet fruit, ga joggen, doe een middagtukje, smeer zonnebrand… Maar hoe houd je je geweten gezond en fit? Eigenlijk simpel: trainen en aandacht geven. EthiQs ontwikkelde verschillende op maat gemaakte trainingen, aangevuld met Boosts en het Dilemma Spel. Dagelijkse gebeurtenissen en (ethische) dilemma's binnen RGF Staffing vormen altijd het uitgangspunt, waardoor de modules herkenbaar én relevant zijn.

Gezond geweten

Powerrrr Boost!

Een eenmalige work-out geeft helaas nog geen six-pack. En na een uitgebreide compliance training wil die verse kennis nog weleens wegzakken. Daarom krijg je van EthiQs op geplande momenten een Boost toegestuurd, om je geweten fit te houden. Dit is een mini module met een waargebeurde case en prikkelende vragen. Door de Boosts blijft je kennis op peil, leer je nieuwe gewoontes aan en wordt compliance een natuurlijk onderdeel van je denken en handelen.

Powerrrr Boost!

Dilemma spel

RGF Staffing blijft steeds de doelgroep van de Academy pijlen. Wat willen zij? Wat slaat aan? Dit communiceren zij met TinQwise, waardoor we goed aan hun behoefte kunnen voldoen. De vaak jonge werknemers hebben bijvoorbeeld een voorliefde voor gamen, wat leidde tot ons nieuwe Dilemma Spel. Als manager van je eigen team moet je daarin drie factoren in balans houden: cash, ownership en happiness. De game laat je voelen hoe lastig het is om die balans te houden en geeft de mogelijkheid om te oefenen voor de grillige praktijk van alledag.

Dilemma spel

Geertje Lucassen, Project Manager/Learning Specialist EthiQs

'We zijn altijd bezig om de Academy nog beter en completer te maken. RGF Staffing snapt dat dit een proces is, dat maakt het een heel fijne samenwerking. We werken steeds samen toe naar het beste product op dat moment: dus niet eindeloos wachten op de 100% versie. Daar leent het platform zich ook voor, je kunt in een oogwenk iets veranderen of toevoegen. Het is te gek dat RGF Staffing nu als launching customer het Dilemma Spel in gebruik gaat nemen. Ze vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en dat maakt mij weer enthousiast om steeds nieuwe dingen te bedenken.’ 

Wil jij ook het geweten van je bedrijf trainen?

                                                              Vraag een demo nu!

Deze TinQers werkten mee aan dit project