Mollie

Reach for the stars in Mollieversity

Reach for the stars in Mollieversity

Wie heeft Mollie niet gebruikt? Zelfs als je denkt van niet, vind je Mollie hoogstwaarschijnlijk terug op je bank afschriften. 

Met meer dan 130.000 gebruikers is Mollie onderweg om de meest geliefde Payment Service Provider te worden in de wereld. Mollie biedt moeiteloze betalingen voor bedrijven van elke omvang, en helpt hen groeien. Elke online winkel kan Mollie-betalingen eenvoudig integreren om verschillende betaalmethoden aan te bieden. Dit maakt het gebruik eenvoudig voor iedereen met een e-commercebedrijf. 

Als één van de snelst groeiende betalingsdienstaanbieders van Europa staat Mollie voor veel uitdagingen. Met zo'n 750 medewerkers, verspreid over kantoren in heel Europa, is het belangrijker dan ooit om alle Mollies op één lijn te krijgen met de missie van het bedrijf. De beste manier om dit te doen is om Mollies specifieke trainingen aan te bieden die relevant zijn voor hun rol en afdeling, en hen zo de kans te geven om persoonlijk te groeien. Daarnaast betekent het hebben van een klein L&D-team dat het handmatig indrukken van knoppen vervangen moet worden door automatiseringen. Small team, big party! 

Zo is Mollieversity ontstaan. Een plek waar je kunt rijken naar de sterren. Eén Learning Experience Platform waar Mollies groeien in wat ze weten en leren wat ze nog niet weten. 

Héloïse Hieber

"Het mooie van het gebruik van de TinQwise LXP is dat we eindelijk één centrale, en gemakkelijk bereikbare plek, hebben voor al onze L&D-initiatieven. Een plek om altijd en over alles te leren.

Het TinQwise LXP gaf ons de mogelijkheid om het platform helemaal aan te passen naar onze stijl, waardoor het volledig als Mollie voelt. Daarnaast is het geweldig om te zien hoe gemakkelijk we de ervaring op het platform voor verschillende individuen kunnen personaliseren. Niet alleen door de look en feel, maar ook door de verschillende automatiseringen en regels die we in de backend kunnen opzetten. Ze helpen ons leerervaringen te creëren die zijn afgestemd op onze medewerkers, zodat alleen zij zien wat echt relevant en waardevol voor hen is.

Eén van de grootste complimenten over de lancering van dit platform was dat mensen graag wilden bijdragen om het platform te vullen met waardevolle inhoud. En dat zijn ze nog steeds. Dit laat zien dat ze het platform hoog in het vaandel hebben staan."

Héloïse Hieber

Het concept van Mollieversity

Mollieversity geeft Mollies de echte Mollie-ervaring, waar ze groeien in wat ze weten en leren wat ze nog niet weten.

Het concept van de academie draait om de ruimte en het universum-thema, een thema dat veel terug komt binnen Mollie en waarnaar vaak wordt verwezen in de communicatie van Mollie. Zelfs de vergaderruimtes in het hoofdkantoor van Mollie zijn vernoemd naar planeten.

Met het ruimtethema vertegenwoordigd in de visuals van het platform, sluit het naadloos aan bij de Mollie-identiteit en is het afgestemd op het Mollie-DNA: Be bold, Be loved, Be authentic. 

Het concept van Mollieversity
What's new

Hoe help je drukbezette Mollies?

Mollie groeit snel en zoals bij elke snel groeiende scale-up bestaat het risico dat medewerkers de visie van het bedrijf en wat er van hen wordt verwacht uit het oog verliezen.

Bij het leren voor drukbezette mensen is het heel belangrijk om gestructureerde, rol specifieke, gepersonaliseerde en doelgericht informatie te bieden. Aangezien verschillende groepen belang hebben bij verschillende soorten informatie, helpt een goede groepsstructuur medewerkers om enkel te zien wat voor hen relevant is.

Dat klinkt goed, maar hoe ziet dat er concreet uit? Om een voorbeeld te geven: Mollie heeft een op maat gemaakte groep voor manager onboarding. Zo worden nieuwe managers voorbereid op hun nieuwe rol en weten ze precies wat er van hen verwacht wordt. 

Hoe help je drukbezette Mollies?
Manager onboarding

Masterclasses van Mollies voor Mollies

Mollie biedt hun Mollies graag verschillende groeimogelijkheden. Masterclasses zijn in het leven geroepen met het idee om waardevolle kennis te delen en van elkaar te leren. Van Mollies voor Mollies. Dit zorgt voor meer betrokkenheid bij collega's en geeft Mollies de kans waardevolle kennis te delen met collega's.

Elke maand kiest Mollie ervoor een variatie aan e-learning content, externe workshops of inhouse Masterclasses aan te bieden die passen bij de power skill van de maand. Het onderwerp van de maand is te vinden op het platform, naast ondersteunende artikelen en de mogelijkheid om je aan te melden voor virtuele of live sessies. Onderwerpen variëren van storytelling tot loopbaanontwikkeling en nog veel meer. 

Masterclasses van Mollies voor Mollies
Masterclasses

Mollies enthousiast om bij te dragen

Het creëren en lanceren van Mollieversity leidde in eerste instantie tot veel positieve reacties van Mollies. Daarnaast vergrootte het de zichtbaarheid en geloofwaardigheid van de L&D-functie binnen het bedrijf.

Tot op de dag van vandaag nemen Mollie onderwerp experts van verschillende teams regelmatig contact op, omdat ze graag willen bijdragen en het platform willen laten groeien met waardevolle inhoud. 

Mollies enthousiast om bij te dragen

Héloïse Hieber

"Onze Mollieversity is het eerste LXP bij Mollie. Het bouwen en lanceren ervan was een nieuwe uitdaging waar ik enorm trots op ben. Samen hebben we fantastisch werk geleverd om dit platform tot leven te brengen.

Ons team heeft hard gewerkt aan de identiteit, structuur en inhoud van het platform. TinQwise heeft geweldig werk geleverd door ons te begeleiden in dit proces en ervoor te zorgen dat we samen iets moois konden bouwen.

Mollieversity heeft ons geholpen om meer zichtbaarheid te creëren van onze L&D-initiatieven. Daarnaast kunnen we altijd en overal alles leren, en zijn we zeker een level omhoog gegaan met onze Mollieversity!"

Héloïse Hieber

Ook een eigen LXP?

Wil jij ook met een klein team een learning experience ontwerpen om jouw hele bedrijf voor goud te laten gaan? Neem dan contact met ons op!

Deze TinQers werkten mee aan dit project