Picnic

Bekijk de video

Picnic Academy: The only way is up

De vrolijke elektrische wagentjes van Picnic zijn vast onderdeel geworden van het straatbeeld. Via hun app bestel je boodschappen, die vervolgens aan de deur worden geleverd. Zonder verzendkosten, mét een glimlach.

Snelheid is bij de online supermarkt het sleutelwoord, en niet alleen op de bedrijvige werkvloer. In 5 jaar tijd maakte Picnic een groeispurt van 30 naar zo’n 6.000 werknemers. En in samenwerking met TinQwise bouwden ze in slechts 6 weken hun nieuwe online Academy.

In die giga snelheid van werken en groeien zat ook de uitdaging van Picnic. Hoe communiceer je linea recta nieuwe processen met duizenden werknemers in drie landen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen veilig werkt? Hoe geef je ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? En hoe creëer je persoonlijke binding met zo’n pijlsnel groeiend bedrijf?

Picnic wilde één platform om alle kennis en kunde te kunnen delen. Bij TinQwise vielen ze voor de Academy en de optie om zelf de content te ontwerpen. Learning journeys, veiligheidsregels, processen… Alles kun je nu tussen het werk door op je mobiel checken. Super overzichtelijk. En héél snel. Uiteraard.  

Sophie de Jong, Picnic

“TinQwise had een duidelijk plan uitgestippeld wat er moest gebeuren om live te gaan. Veel met elkaar bellen en mailen, maar bottom line was: gewoon gáán. Content creëren. Hier is het platform en ga er maar mee van start. Dat was heel erg fijn. En vet om te doen. Na 6 weken gingen we live." 

Sophie de Jong, Picnic

Life's a Picnic!

In 5 jaar tijd heeft Picnic een schat aan kennis en ervaring opgedaan, die met hulp van de Academy wordt gedeeld. Waar staat het bedrijf voor? Hoe werk je hier? Alle neuzen komen dezelfde kant op te staan door de aantrekkelijke learning bites en modules, gecombineerd met offline trainingen en workshops.  

Life's a Picnic!

Het via-via gevaar

Picnic heeft veel locaties. Het gevaar loert dan dat belangrijke info via via wordt doorgegeven en elke persoon in die keten er onbedoeld een eigen draai aan geeft. Met de Academy is de communicatie eenvoudig, eenduidig en direct. Top down, maar ook bottom up: als een bezorger in de dagelijkse praktijk iets waardevols leert, kan dat met alle collega’s worden gedeeld. 

Het via-via gevaar

The only way is up

Je kunt werken bij Picnic zien als puur een bijbaantje. Of de ambitie hebben om door te groeien. In beide gevallen bevat de Academy op alle niveaus learning bites om jezelf persoonlijk te blijven ontwikkelen. De app biedt alle kansen: the only way is up. Het is aan jou hoe ver je wilt groeien. 

The only way is up

Van proces naar glimlach

Er zijn talrijke processen nodig om uiteindelijk de boodschappen met een glimlach bij de deur af te leveren. Dat vraagt van iedereen veel skills, die je door de Academy makkelijk onder de knie krijgt. De korte bites zijn voor iedereen relevant - op het werk én daarnaast.  

Van proces naar glimlach

Work in progress

Work in progress

Picnic blijft steeds verse content creëren. En TinQwise ontwikkelt continu nieuwe learning services en features, waardoor het platform altijd verrassende opties biedt. Zo kan Picnic de Academy steeds verder verdiepen en uitbreiden. Kortom, een oneindige en inspirerende work in progress.  

Sophie de Jong, Picnic

“Content creëren is niet lastig, we hebben de expertise immers in huis. Belangrijkste is: weten wat je wilt overbrengen. Daar heeft TinQwise handige templates voor. En guidelines om mooie en duidelijke learning bites te maken. Daarna is het simpel: alles op papier zetten en in het platform gieten.” 

Sophie de Jong, Picnic

Lanceer je eigen academy

Live gaan met je eigen Academy, het kan echt supersnel. Wie kraakt straks het record van Picnic?! 

Je kunt zelf aan de slag, of juist de hele inrichting door TinQwise laten doen. Wat wil jij?

Vraag hier de demo aan. 

Deze TinQers werkten mee aan dit project