YoungCapital

De case
Snel on board met Job

Snel on board met Job

YoungCapital is dé online recruitment specialist voor jong talent. Elke maand gaan er 5.000 uitzendkrachten voor YoungCapital aan de slag en starten er ook 50 nieuwe eigen medewerkers. Hoe zorg je ervoor dat al deze mensen zo snel mogelijk aan de slag kunnen én de YoungCapital brand ademen?

Samen met YoungCapital lanceerden we een nieuw, gepersonaliseerd onboardingstraject, waar uitzendkrachten en medewerkers worden ingewerkt door Job, hun nieuwe virtuele collega.

Slimmer

Bij het ontwerpen van leeroplossingen kijken we bij TinQwise altijd eerst naar de groep. In dit geval allemaal digital natives, mensen die alles digitaal doen en houden van kort en bondig communiceren. 

Virtuele collega Job speelt in op die doelgroep. Al vóór je eerste werkdag bij YoungCapital kom je in contact met Job via je telefoon. Job feliciteert je via chat met je nieuwe baan, stelt vragen waar je op kunt antwoorden en deelt video’s met informatie over allerlei praktische zaken. 

Slimmer

Socialer

Belangrijk is ook dat je je verbonden voelt met andere medewerkers. Dat maakt het samenwerken veel makkelijker en leuker. Job brengt je in contact met andere mensen die net gestart zijn. Dit zowel online als offline. Tijdens je onboarding zijn er meerdere YoungCapital-experience dagen waarbij alle nieuwe recruiters samenkomen om bijvoorbeeld klassikaal te leren hoe je een vacature schrijft als een echte pro. Deze blended vorm van leren zorgt voor een hele diverse en effectieve onboarding. 

Socialer

Jij bepaalt wanneer je leert

Het online onboarding platform bestaat uit 120 minuten content. Dit wordt opgedeeld in quick bites die Job via de chat met je deelt. Jij bepaalt wanneer je leert. Je kunt Job er even snel bij pakken als je bijvoorbeeld op de bus staat te wachten. De quick bites duren ongeveer 5 minuten. Zodra de bus er is kun je een item makkelijk skippen. Het wordt dan voor jou op je to do lijstje gezet. Je kunt daarna via het menu altijd het onderwerp terug vinden zodat je er later nog eens naar kunt kijken. 

Luister voor meer informatie naar de podcast met Thijs van Wersch, YoungCapital, en Herbert Beernink, TinQwise: https://anchor.fm/tinqwise

Jij bepaalt wanneer je leert

Reacties van gebruikers

  • 'Superleuk die interactie. Voelt echt alsof je met iemand aan het praten bent.'  • 'Wauw, wat een toffe tool!'

  • 'Erg leuk die chat en filmpjes. Ziet er supergaaf uit!'

Deze TinQers werkten mee aan dit project