Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren

Leer je groen!

Leer je groen!

Op een toegankelijke manier veilig leren werken in de natuur. Dat kan met Leer je groen: een online academy voor álle groene vrijwilligers. Of je nu in een bezoekerscentrum werkt of wilgen knot, vogels monitort of natuurgids bent. Samen met de Vereniging van bos- en natuurterreineigenaren (VBNE) lanceerden we een platform voor verschillende natuurorganisaties, zodat alle vrijwilligers met dezelfde informatie aan de slag kunnen.

Slimmer

En Leer je groen is nog lang niet af: dankzij een platform- en schrijftraining hebben de organisaties alle handvatten die nodig zijn om zelf modules te ontwikkelen. Zo kunnen ze eindeloos veel onderwerpen toevoegen. En alle vrijwilligers de kennis bijbrengen die nodig is om veilig in de natuur aan de slag te gaan.

Slimmer

Socialer

Leer je groen is ontwikkeld voor de natuurorganisaties Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, LandschappenNL en IVN, onder de paraplu van de VBNE. Deze samenwerking zorgt ervoor dat alle vrijwilligers op dezelfde manier te werk gaan. En dat vrijwilligers die bij een andere organisatie aan de slag gaan, niet opnieuw andere werkwijzen aan hoeven te leren. Het is daarnaast een plek waar de organisaties hun kennis kunnen delen en samen het platform kunnen blijven ontwikkelen.

Socialer

Leren op locatie

Het is een komen en gaan van vrijwilligers bij de meeste natuurorganisaties. Tegelijkertijd daalt het aantal medewerkers dat de vrijwilligers kan begeleiden. Maar het belangrijkste doel blijft staan: alle vrijwilligers op een verantwoord werkniveau krijgen én houden. Leer je groen is een efficiënte en makkelijke manier om dat te doen. En omdat de vrijwilligers echt buitenmensen zijn, werkt de academy niet alleen op de laptop, maar ook op de tablet. Zodat ze altijd en overal kunnen leren.

Leren op locatie

Het resultaat

  • Via verschillende werkvormen leren vrijwilligers om veilig te werken in de natuur

    Via verschillende werkvormen leren vrijwilligers om veilig te werken in de natuur

  • Met realistische situaties, ook al ben je niet echt buiten

    Met realistische situaties, ook al ben je niet echt buiten

  • Met de praktische tips kunnen vrijwilligers direct aan de slag

    Met de praktische tips kunnen vrijwilligers direct aan de slag

Deze TinQers werkten mee aan dit project