Lean Consultancy Group

De case
Meer Lean impact door online leeromgeving

Meer Lean impact door online leeromgeving

Hoe zorg je ervoor dat processen binnen je bedrijf zo efficiënt mogelijk verlopen? Dat kan met Lean: een manier van werken waarbij maximale toegevoegde waarde voor de klant wordt gecreëerd, met zo min mogelijk inspanning. De Lean Consultancy Group (LCG) heeft als missie om het levensgeluk te vergroten en verzorgt Lean trainingen bij bedrijven om hun processen te verbeteren.

Maar wat gebeurt er na zo'n Lean training? Dat is het moment waarop het verandertraject moet worden doorgezet, maar in praktijk blijkt dat lastig te zijn, omdat de kennis en verantwoordelijkheid maar bij een paar mensen ligt. 

Bij TinQwise starten we altijd bij de groep. Wij laten groepen optimaal leren door juist die groep als uitgangspunt te nemen. LCG en TinQwise ontwikkelden daarom samen de LCG Connector: een online sociale leeromgeving, waar medewerkers samen kunnen leren én samen aan de slag kunnen. Een plek voor álle medewerkers om aan te haken op Lean, niet alleen een select gezelschap die de kennis moet doortrainen in de organisatie. Met kennis & inzichten die meteen toe te passen zijn in het dagelijkse werk.

Slimmer

De LCG Connector zit vol korte learning bites. Hiermee doen teams kennis op over de Lean-methodiek, in behapbare stukken van 10 tot 15 minuten. Vervolgens passen ze deze kennis toe in de experimenten in het Lean Lab. Stap voor stap leren ze de inhoud direct toe te passen in de praktijk. De LCG Connector geeft alle tips & tricks, templates en materialen die nodig zijn om het experiment te laten slagen. 

Slimmer

Socialer

De LCG Connector stimuleert team effort, én stimuleert social learning. Niet alleen in de experimenten die je met en voor elkaar doet, maar ook in de Social Activity Feed. In deze sociale timelinezijn collega’s dichterbij dan je denkt, om elkaar te helpen als je ergens tegenaan loopt. Maar de timeline is er juist ook voor om successen en geleerde lessen met elkaar te delen. Want samen maak je Lean succesvol.

Socialer

Continu verbeteren

Met de LCG Connector wordt niet alleen het management, maar de gehele organisatie getraind in de Lean mindset, tools en technieken. Zodat het verbeterproces in stand blijft, ook als de face-to-face trainingen ophouden. Het platform daagt medewerkers uit om Lean toe te passen en maakt successen zichtbaar voor iedereen. Zo creëert de LCG Connector impact in alle lagen van de organisatie – en dus ook voor de klant. 

Continu verbeteren

Meer weten?

  • Nicole Slangen van TinQwise en Crispijn Jansen van Lean Consultancy Group vertellen meer over de LCG Connector in deze TinQwise podcast.
  • Ga naar lcgconnector.nl

Deze TinQers werkten mee aan dit project