ING België

De case
Gedragsverandering in één dag

Gedragsverandering in één dag

In 2014 begon ING België met de transitie naar Agile werken. Om medewerkers voldoende mee te kunnen nemen in deze verandering was er nood aan training. ING vroeg TinQwise een leeroplossing te bedenken die in één dag een verandering van mindset teweeg brengt en tegelijkertijd soft skills traint. En dat voor een populatie van ongeveer 800 medewerkers!

Dat vroeg om een concept met hoge impact: location based learning. 

Location Based Learning

Net als bij klassikaal leren komen mensen naar een locatie, maar het leren vindt plaats op tablets of smartphones. Bij ING krijgen ze een tablet in bruikleen die ze naar allerlei interessante locaties in het gebouw leidt. Op elke locatie krijgen ze via bluetooth beacons de bijbehorende informatie en opdrachten aangereikt op de tablet. Daarna volgen ze workshops waarin ze de Agile skills verder kunnen oefenen en toepassen. Door te leren op locatie en door te bewegen tijdens het leren, beklijft de leerstof beter. Tijdens het leerproces worden bovendien verschillende zintuigen geprikkeld. Het geleerde blijft hierdoor beter hangen. Mensen zien, horen én ervaren.

Location Based Learning

Gedragsverandering

Deze aanpak heeft effectief voor gedragsverandering gezorgd. Nagenoeg alle deelnemers waren na de Agile Experience day enthousiast over de aanpak en - nog belangrijker – over agile werken. Doel bereikt! Deelnemers voelden achteraf meer zelfvertrouwen omdat ze wisten welk gedrag van hen gevraagd werd en ze hadden er zelf ook al mee geoefend.

Gedragsverandering

Primeur, award en vervolg

ING België heeft met deze Location Based Learning oplossing een wereldwijde primeur gemaakt. Niet eerder is er op zo’n innovatieve én effectieve wijze gedrag getraind. Deze primeur is in 2016 beloond met een L&D-award. Inmiddels past TinQwise Location Based Learning ook toe bij andere Belgische organisaties.

Primeur, award en vervolg

Learning

  • Beacons, Agile, Location Based Learning, gedragsverandering….

    Ingewikkelde termen?

    Stel jezelf gerust en lees hier verder: Location Based Learning