Pon Academy

De case
Virtuele producttraining in augmented reality

Virtuele producttraining in augmented reality

Iedereen wacht met spanning af tot de nieuwste auto er is. De autotechnicus die straks het onderhoud en reparaties gaat uitvoeren moet natuurlijk tijdig een goed beeld hebben hoe de auto in elkaar zit. Om de benodigde kennis over te brengen wordt er daarom al tijdig gestart met de trainingen. Maar hoe kan je de technische vernieuwingen goed zichtbaar maken, zonder de auto helemaal uit elkaar te halen? En hoe kan je deze kennis ook weer mee naar huis nemen? Dus kwam Pon Academy met de vraag: hoe train je automonteurs om te werken met een nieuwe auto die nog niet bestaat?

Tijdens de trainingen werden de autotechnici altijd al klassikaal getraind. Aan deze training is nu een augmented reality app toegevoegd. TinQwise Immersive ontwikkelde een 3D model van de auto en de augmented reality app voor Android en iOS. Nu kunnen de deelnemers aan de trainingen de auto, met al zijn technische details van binnen en van buiten bekijken.

Slimmer

Doordat je de auto op je eigen telefoon of tablet kunt bekijken, kun je zelf bepalen over welk onderdeel je wilt leren, en wanneer. Of je de auto nou in de garage of in je woonkamer neerzet. Je creëert je eigen leerervaring, in je eigen tempo. De AR app zorgt dan ook voor een hands on ervaring, die de monteurs veel meer aanspreekt dan leren uit een boekje. 

Slimmer

Socialer

De AR app wordt geïntroduceerd in een klassikale training. Tijdens deze training kunnen de monteurs de auto op hun bureau neerzetten. Of op een enorme ronddraaiende marker, zodat ze de auto levensgroot kunnen bekijken. Maar ze krijgen ook de opdracht om er in hun eigen garage of thuis mee aan de slag te gaan. Want sharing is caring, en maakt dat de app en de kennis zich als een olievlek verspreid.

Socialer

Het resultaat

 • De app is beschikbaar voor Android & iOS

  De app is beschikbaar voor Android & iOS

 • De app werkt op tablet en mobiel

  De app werkt op tablet en mobiel

 • Het 3D model is interactief en bevat "hotspots" met learning bites

  Het 3D model is interactief en bevat "hotspots" met learning bites

 • De content is zowel tekst, foto's, 3D modellen als video's

  De content is zowel tekst, foto's, 3D modellen als video's

Video

Pon Academy AR app

Deze TinQers werkten mee aan dit project