De case
360° Food Safety experience

360° Food Safety experience

Hoe leid je meer dan 25.000 medewerkers in 49 landen die 36 verschillende talen spreken op in Food Safety Compliance? Terwijl werkomstandigheden en lokale wetgeving onderling ook nog verschillen?

Duizenden medewerkers werken in verschillende keukens met andere (lokale) regels. En toch moeten ze allemaal - alle 25.000 - elk jaar opnieuw dezelfde externe food safety audit halen als het gaat om veilig werken met voedsel. Dus wat doe je dan? TinQwise ontwikkelde een mobiele online leeroplossing: de 360° Food Safety Experience.

Bekijk de video

De uitdagingen logen er niet om voor deze leeroplossing: privacy waarborgen maar ook sociale media integreren; lokale wetgeving behandelen maar toch wereldwijd uniform zijn; in 36 talen beschikbaar zijn; een LMS dat 200.000 lerende medewerkers tegelijk aan kan; korte leerinterventies bieden maar ook verschillende learning tools en dito leeromgevingen – om maar wat te noemen.

Slimmer

Om zeker te weten dat dit een succes werd, investeerden zowel wij als de opdrachtgever veel in research en stakeholder management. We namen interviews af met het food top management. We hielden talloze workshops met interne food experts. We gingen zelf in de keukens staan naast de medewerkers waarvoor we de leeroplossing ontwikkelden en we werkten samen met zogeheten food safety ambassadors die ervoor zorgden dat de leeroplossing met enthousiasme werd ontvangen. 

Slimmer

Socialer

Het design is eigentijds en sluit daardoor aan bij de belevingswereld van de veelal jonge medewerkers. Er wordt gebruik gemaakt van techniek en design dat de meeste mensen al kennen en gebruiken buiten het werk om. En waar ze dus meteen vertrouwd mee zijn. Zoals elementen gebaseerd op de look & feel van Spotify, WhatsApp en Facebook Messenger. Cursisten kunnen zelfs ook foto’s maken en plaatsen op een wereldwijde virtuele ‘photo wall’: Instagram op het werk. 

Socialer

See, feel, act

Als je in een keuken werkt, gebeuren er constant dingen voor, naast en achter je. Ook dan moet je 360 graden om je heen blijven kijken. Gebaseerd op dit uitgangspunt, leren cursisten alles meteen op drie niveaus: See staat voor kennis, Feel staat voor het social leren tussen cursisten onderling en Act staat voor het toepassen van de opgedane kennis in de eigen keuken. Mensen lopen bijvoorbeeld met hun mobiel in hun hand direct naar de koelkast toe om zo – experimental learning – ter plekke te ervaren hoe je de temperatuur moet controleren. Dat is boter bij de vis – om maar in hun jargon te blijven…

See, feel, act

Learning

  • Is Experimental learning alleen voor Food Safety geschikt?

    Nee, Experimental learning is voor veel onderwerpen geschikt en kan op veel manieren.

    Lees meer over VR learning

Deze TinQers werkten mee aan dit project