VodafoneZiggo

De case
Enjoyment & progress with every connection

Enjoyment & progress with every connection

VodafoneZiggo verwelkomt zo’n 300 tot 500 nieuwe officemedewerkers per jaar. Al deze mensen goed en snel inwerken? Dat is een flinke uitdaging. En het is misschien nog wel een grotere uitdaging om ervoor te zorgen dat het hele bedrijf één gevoel uitdraagt en dezelfde waarden deelt. En dat binnen 30 dagen? HelloYOU laat zien dat het kan.

Het onboarding platform maak het mogelijk om de onboarding zo optimaal mogelijk te organiseren. Een plek waar beide bedrijven - Vodafone en Ziggo - samenkomen en één brand vormen voor nieuwe medewerkers, met één identiteit. Om medewerkers te verbinden met elkaar en uiteindelijk connection te creëren voor de klant.

Slimmer

Net begonnen bij VodafoneZiggo? Dan ben je zelf compleet in charge van je eerste dagen. Het onboarding platform biedt een hoop korte learning bites in de vorm van challenges die je helpen het meeste uit die periode te halen. En in plaats van dat het voorgekauwd wordt in saaie presentaties en praatjes, moet je zelf actief op zoek naar antwoorden. Daag jezelf uit. Maak actief verbinding met je collega’s én met het bedrijf. 

Slimmer

Socialer

Iedere nieuwe onboardee krijgt een buddy aangewezen die kan helpen met de challenges. Maar het platform daagt uit om verder te kijken. Want wie weet er nu meer van de dagelijkse gang van zaken, dan je collega’s? Zij zijn de echte experts. Of je ze nou in het echt aanspreekt, of in contact met ze komt via de sociale tijdlijn binnen HelloYOU.

Socialer

Preboarding

Mensen staan veel meer open om te leren voordat ze echt beginnen met werken. Daar haakt HelloYOU op in, met een preboarding e-zine, vol met weetjes over het bedrijf en tips & tricks voordat je start. Zodat je net wat beter voorbereid aan je eerste dag begint.

Preboarding

Het resultaat

  • Het online platform

    Het online platform

  • Challenges: van foto's maken tot bijkletsen met een kop koffie

    Challenges: van foto's maken tot bijkletsen met een kop koffie

  • Samen leren is samen het verschil maken.

    Samen leren is samen het verschil maken.

Deze TinQers werkten mee aan dit project