G-Star RAW

De case
Retail Academy meets Integrity Service

Retail Academy meets Integrity Service

G-Star RAW, het bekende Nederlandse denim-merk, heeft wereldwijd in 26 landen meer dan 250 winkels met meer dan 1.800 werknemers.

De retailer wil een engaging platform dat HQ en In Store medewerkers in korte tijd alle benodigde kennis en skills leert om wereldwijd merkbeleving en service te kunnen waarborgen. De Online Academy moet hen in hun kracht zetten, zodat zij in staat zijn snel te schakelen en hun talent volledig kunnen benutten, ook in hun verdere carrière. Want het succes van een retailer leunt grotendeels op de competentie, de loyaliteit en het zelfvertrouwen van zijn werknemers. Een extra uitdaging is dat iedereen op de werkvloer bewust moet zijn van compliance, met speciale focus op GDPR en Fair Competition.

TinQwise maakte daarom DARE, een krachtige Retail Academy en Integrity Service in één, die werknemers laat shinen, waardoor G-Star RAW tot nog grotere hoogte kan worden gebracht. 

Wendy de Linde

Manager Employee Experience - G-Star RAW

"Het platform ademt G-Star en nieuwe medewerkers krijgen direct een gevoel bij wat het merk inhoudt en waar het voor staat."

Wendy de Linde

Maaike van der Goot - Andela

Legal Operations Officer / Privacy Council - G-Star RAW 

“Through TinQwise EthiQs compliance e-learning we are able to create more awareness for all G-Star employees on GDPR in a smart way. The EthiQs training was created quickly and easily, it also fits perfectly in our learning platform.” 

Maaike van der Goot - Andela

DARE daagt uit

Het online platform DARE is speels, overzichtelijk, altijd up-to-date en volledig in de uitdagende stijl van G-Star RAW. De gebruiker wordt continu gestimuleerd om nieuwe skills te ontwikkelen en deze direct in praktijk te brengen. Medewerkers durven hierdoor uit hun vertrouwde bubbel te stappen en leren nieuwe kanten van zichzelf kennen. Door deze uitdaging aan te gaan ontwikkelen zij hun talent en flexibiliteit, waardoor ook het bedrijf groeit en sterker wordt.  

DARE daagt uit

Bits & Bites

Geen overload aan info, niet het gevoel te dwalen door een stoffige bieb. De leerinhoud van DARE is verdeeld in bits & bites van elk maximaal 10 minuten. Stories, Challenges en 20 Second Solutions staan in een Netflix-achtig menu, inclusief tijdsaanduiding. En de database biedt in maximaal 3 klikken antwoord op elke prangende vraag. Het platform triggert de aandacht, houdt de focus stevig vast en daagt uit om vaak terug te keren. 

Bits & Bites

Persoonlijk

Leren is persoonlijk. Binnen DARE is elke gebruiker daarom actief in the lead bij zijn eigen leerproces. To-do-lijsten creëren overzicht bij het navigeren door de leermodules. De content brengt niet alleen praktische kennis over, maar maakt de werknemer ook zelfverzekerd en trots door hem te laten voelen welke waarde hij heeft voor dit bedrijf en voor eventuele andere toekomstige werkgevers.  

Snel & flexibel

Bij plotselinge veranderingen binnen het bedrijf en in de maatschappij is snelheid en flexibiliteit van cruciaal belang. Nieuwe info moet binnen no time worden gedeeld met HQ en In Store medewerkers, zodat zij er direct mee aan de slag kunnen. TinQwise heeft G-Star RAW getraind om zelf content toe te voegen aan DARE, zodat updates snel en zelfstandig worden uitgevoerd. Hierdoor zijn de medewerkers altijd up-to-date en kunnen zij vlot schakelen. 

All-in-one

Een waardevolle medewerker weet niet alleen alles over de merkbeleving, het aanbod en klantgerichte verkoop-technieken. Ook compliance is van cruciaal belang voor het bedrijf. DARE is een combinatie van Retail Academy en Integrity Service. Voor zowel HQ als In Store medewerkers worden passende programma’s aangeboden. In de toekomst zal ook een onboardingprogramma worden toegevoegd, zodat DARE kan worden ingezet in alle fasen van de Employee Life Cycle (recruiting, onboarding, ontwikkeling en offboarding). 

All-in-one

Engaging compliance

Compliance voelt voor veel werknemers als een ‘ver van mijn bed show’ - theorie en praktijk hebben schijnbaar niets met elkaar te maken. DARE gebruikt op maat gemaakte casussen en prikkelende visuals om company conscience te trainen. Zelfstandig integere beslissingen nemen, veilig werken met persoonsgegevens en handelen volgens de bedrijfswaarden. De aansprekende leerstof grijpt naar de dagelijkse praktijk - zelfs actuele interne kwesties kunnen worden verwerkt in de casussen. Regels komen tot leven en compliance wordt voor alle werknemers een tweede natuur! 

Engaging compliance

Je eigen online academy lanceren?

Wij helpen je met goede didactiek, het inrichten van learning journeys, het opzetten van skilltrees en het maken van engaging content. Ga naar Qollab LXP, your upskill academy.

Deze TinQers werkten mee aan dit project