'Effe heffe'

'Effe heffe'

Chauffeurs van heftrucks, hoogwerkers en hijskranen zijn een belangrijke schakel in hun bedrijf. Veiligheid is voor deze functies van groot belang, maar vaak schatten chauffeurs, ervaren of niet, de veiligheidsrisico's nog te laag in. En regels? Die zijn mooi voor op papier, niet voor de praktijk. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje, dus stelde IVM aan TinQwise de vraag: “Hoe breng je veilig werken onder de aandacht bij deze doelgroep?”

Effe Heffe leert bestuurders op interactieve wijze omgaan met hun voertuig, lading en omgeving. Een training, met een unieke combinatie van online leren en toepassen in de praktijk. Die aansluit bij de belevingswereld van de deelnemers, bijvoorbeeld door middel van stoere filmpjes en herkenbare situaties. Serieuze inhoud, op een luchtige en soms zelfs humoristische manier gebracht.

Slimmer

In het ontwerp van Effe Heffe staan de overtuiging, kennis en vaardigheden van de lerende centraal. Want chauffeurs moeten niet alleen weten wat de regels zijn, maar ook gemotiveerd zijn om zich eraan te houden. Pas dan zullen ze hun gedrag aanpassen. En om ook echt bij de les te blijven, bevat Effe Heffe een combinatie van actieve en passieve werkvormen. Kennen en vooral kunnen.

Slimmer

Socialer

Juist die combinatie van actieve en passieve werkvormen maakt Effe Heffe zo sociaal. Want wat chauffeurs leren, kunnen ze gelijk oefenen in de praktijk. Samen met hun collega’s. Maar ook in de training zelf, samen met Bryan en Herman.

Socialer

Hoofdrollen

De één een ervaren chauffeur, de ander een jonge hond. Twee personages waarmee de deelnemer zich kan identificeren - ben je Bryan, of ben je Herman? Uitdaging voor de ervaren deelnemer is namelijk dat hij het allemaal wel weet en dus de risico's niet meer ziet. De minder ervaren chauffeur daarentegen, ziet de risico's nog niet.

Hoofdrollen

Het resultaat

 • De regels kennen is de eerste stap.

  De regels kennen is de eerste stap.

 • Behaal de missie door de regels te kennen én toe te passen.

  Behaal de missie door de regels te kennen én toe te passen.

 • Van online naar offline met het Effe Heffe kaartspel.

  Van online naar offline met het Effe Heffe kaartspel.

 • Deze kaarten komen ook terug in de module.

  Deze kaarten komen ook terug in de module.