Gemeente Leiden

De case
Direct aan de slag met de Newbies app

Direct aan de slag met de Newbies app

Bij Gemeente Leiden werken zo’n 1.500 werknemers in uiteenlopende functies en jaarlijks worden er ongeveer 200 mensen aangenomen. En of je nu een millennial bent of babyboomer, een starter of ervaren ambtenaar - iedereen heeft bij een nieuwe baan behoefte aan duidelijke informatie en aan het gevoel te worden ondersteund. Hoe maak je mensen wegwijs, ook in tijden van corona?

Het inwerken werd tot voor kort door elk team op eigen wijze opgepakt, met sterk wisselende resultaten. De Gemeente Leiden wil dat alle nieuwelingen voortaan op dezelfde wijze dezelfde gedegen basiskennis krijgen. En dat zij zich betrokken en verbonden voelen met zowel de organisatie als de gemeente.

Gemeente Leiden verwelkomt nu iedereen met de onboarding-service InLeiden, dat is ingericht met de Newbies app. Een programma als InLeiden verbindt, motiveert, geeft zelfvertrouwen en stimuleert zelfredzaamheid bij nieuwe werknemers. InLeiden is innovatief, heeft een moderne uitstraling en legt de focus op de cultuur van zowel de organisatie als de gemeente. 

Lara Moerer, Gemeente Leiden

"Of je gemeente nou klein of groot is, nieuwe medewerkers lopen altijd tegen dezelfde dingen aan en stellen dezelfde vragen. Het is goed om dan te worden ondersteund en je welkom te voelen, dat doet InLeiden. Nieuwe medewerkers zijn eerder ingewerkt, vinden sneller hun draai en zijn daardoor ook eerder productief."

Lara Moerer, Gemeente Leiden

Timing en dosering

Weten wat je moet weten. Dat is waar een nieuwe werknemer bij de gemeente behoefte aan heeft, want de berg aan informatie over zowel de organisatie als de stad kan overweldigend zijn. InLeiden geeft overzicht en grip op de zaak door wekelijks gedoseerde content, e-learning en opdrachten - alles in heldere taal en behapbare porties. Dit geeft de werknemer zelfvertrouwen en een enorme boost werkplezier. 

Timing en dosering

Persoonlijk leerplan

InLeiden biedt verschillende manieren om de onboarding te beleven: je kunt het pad volgen dat voor je klaarligt, of zelf info opzoeken op de momenten dat je het nodig hebt. Je kunt wekelijks de nieuwe stof bekijken, of juist vooruit werken. En de To-do-lijst maakt het mogelijk om zelf je programma samen te stellen. 

Persoonlijk leerplan

Virtuele coaching

Mede door het vele thuiswerken zijn de traditionele wandelgangen en koffiemachines niet langer de vanzelfsprekende plek om even een collega aan de mouw te trekken met vragen. InLeiden biedt alle antwoorden op FAQ’s en fungeert bovendien als een soort virtuele coach, die op de juiste momenten laat weten waar je naar op zoek moet gaan - zonder alles voor te kauwen, waardoor de werknemers zich zowel ondersteund als zelfstandig voelen. 

Virtuele coaching

Direct digitaal werkplezier

Working 9 to 5… waar doe je het allemaal voor? Werknemers willen dat hun werk en aanwezigheid ertoe doen. InLeiden verbindt door voelbaar te maken wat de organisatie en de gemeente zo bijzonder maakt - en welke belangrijke rol de werknemer speelt in het geheel. De kracht van Newbies is dat de cultuur niet alleen wordt overgedragen, maar vooral gaat leven. En de werknemers voelen zich echt gezien en begrepen, wat motiveert om te gaan vlammen in hun nieuwe baan en ten volle in dienst te staan van de inwoners van hun gemeente. 

Direct digitaal werkplezier

Onboarding voor gemeentes

Een onboardingprogramma is zeer waardevol voor gemeentes, groot of klein. Met een programma als InLeiden kom je niet alleen modern en professioneel over, je kunt ook op eigen wijze je cultuur overbrengen en de relatie met nieuwe werknemers bestendig maken. Newbies levert de basiscontent, die je je vervolgens volledig eigen kunt maken, met didactische ondersteuning van TinQwise. Heb je meer hulp nodig? Dat kan. De onboarding specialisten van Newbies staan voor je klaar! Meer weten? Vraag hier de Newbies demo aan!

Keri Straten, TinQwise

"Met de Newbies app kan elk onboarding programma naar wens en op maat worden ingericht. Gemeente Leiden heeft bijvoorbeeld de leerinhoud grotendeels zelf vorm gegeven, met didactische ondersteuning van TinQwise. Maar je kunt de basis-content van Newbies ook volledig door TinQwise laten inrichten en personaliseren."

Keri Straten, TinQwise

Deze TinQers werkten mee aan dit project