GGZ NHN

De case
De escape room als leermiddel

De escape room als leermiddel

Net als in veel andere branches, hebben veel zorgorganisaties te maken met de 'war on talent'. Getalenteerde nieuwkomers verleiden is niet langer voldoende, ze moeten zich vervolgens ook thuis voelen en succesvol aan de slag kunnen. GGZ Noord-Holland-Noord, pionier in geestelijke gezondheidszorg (GGZ) wil nieuwe medewerkers daarom direct betrekken bij hun organisatie en hen laten ervaren dat ze een waardevol onderdeel van het geheel zijn.

Samen met TinQwise Immersive bouwde GGZ NHN op locatie een heuse escaperoom, waar medewerkers op hun welkomstdag zichzelf puzzelend een weg naar buiten moeten banen. Door de ontbrekende stukjes te vinden, komen de newbies steeds een stap dichterbij de geschiedenis, visie en missie van GGZ NHN.

Escape room: onboarding 2.0

GGZ NHN organiseert iedere maand een welkomstdag voor nieuwe medewerkers. Op deze bijzondere dag willen ze hun nieuwe medewerkers op een interactieve manier kennis laten maken met hun nieuwe organisatie en collega's. En dat is gelukt! TinQwise Immersive hielp bij het bedenken en ontwikkelen van een fysieke escape room in de kelder van hun historische kapel op het landgoed Willibrordus.

Escape room: onboarding 2.0

Kim Camfferman, Interim Manager

'Deze introductie-escaperoom is win-win: GGZ NHN onderscheidt zich hiermee in een krappe arbeidsmarkt én het is het ultieme eindresultaat van HR-teambuilding!'

Kim Camfferman, Interim Manager

Locatie en design

Escape rooms zijn niet voor niets spannend. De sensatie om te zoeken naar ontbrekende aanwijzingen, het saamhorigheidsgevoel om het spel te voltooien - escape rooms zorgen voor een ander soort plezier. Een educatieve escape room is dan ook een unieke manier van leren. Hierbij spelen de locatie en vormgeving een grote rol. Deze escape room is gemaakt om te passen in de historische kelder van de oude kapel. Na het spelen weten de deelnemers alles van de geschiedenis, missie en waarden van GGZ NHN.

Meerdere teams gaan tegelijkertijd het spel in. Er zijn kleine kamers en een grotere hoofdkamer. De kleine kamers dienen als 'teamkamers' waar spelers van elke groep samenkomen om aanwijzingen te kraken, sloten te openen en het verhaal voort te zetten. In de hoofdruimte wordt voor elke groep toegankelijke informatie opgeslagen. 

Van de geschiedenis van het gebouw, tot het verhaal van de broeders, deze escape room brengt medewerkers op een slimme manier samen om te leren. Het spel wakkert een gezonde competitiedrift aan tussen de teams, al wordt vaak ook samen een puzzel opgelost. De spelers versterken hun kennis en ontdekken het DNA van GGZ NHN. Deze vliegende start van hun onboarding wakkert de motivatie en het enthousiasme van de newbies verder aan om het verschil te gaan maken in hun werk.

Locatie en design

Wat leer je?

Het is pas een succes als de spelers zich met elkaar verbonden voelen. TinQwise Immersive komt met out-of-the-box ideeën, combineert ervaren met leren en verpakt dit alles in één game.

Waarom een escape room om te onboarden? GGZ NHN wil het verschil maken in HR met deze oplossing, werknemers worden bewust van de rijke historie van het bedrijf en voelen zich hier direct een onderdeel van. Een fysieke escape room dus - de perfecte manier om een krachtig verhaal en bijzondere locatie te combineren met unieke content en grenzeloze leermogelijkheden.

Wat leer je?

Word je enthousiast van het idee van een escape room?

Fysiek of online, Immersive kan beide. Neem contact op!

Deze TinQers werkten mee aan dit project