Stichting BLEI

De case
MBO opleiding Infratechniek: Online én klassikaal

MBO opleiding Infratechniek: Online én klassikaal

De opleiding tot monteur Infratechniek wordt op verschillende ROC's in Nederland aangeboden. Maar hoe zorg je er nu voor dat alle aanstaande monteurs op dezelfde manier worden opgeleid?

Om hier eenheid in te brengen, werd Stichting BLEI (Branchesamenwerking Leermiddelen en Examenproducten Infratechniek) in het leven geroepen. TinQwise ontwierp de BLEI Academy, waarin de verschillende bestaande opleidingen online worden gebundeld tot één didactisch goedlopende opleiding. Om jaarlijks honderden MBO-studenten klaar te stomen om verantwoord aan het werk te gaan.

Slimmer

De BLEI Academy bestaat uit 23 modules die de complete opleiding vormen voor de drie disciplines laagspanning, middenspanning en gas/water/warmte. Met algemene learning bites voor alle studenten, en learning bites specifiek voor de verschillende functies. Dit zijn korte, high impact leermomenten die leren leuk en effectief maken. Zo spreken alle nieuwe monteurs dezelfde taal.


Slimmer

Socialer

Door alle versnipperde opleidingen te combineren tot één MBO-opleiding ontstaat er minder frictie over hoe een taak uitgevoerd moet worden. Dat is handig, zeker als je te maken hebt met grote projecten waar monteurs uit het hele land bij betrokken zijn. Alle monteurs worden zo op dezelfde manier klaargestoomd voor de beroepspraktijk.


Socialer
Blended learning

Blended learning

De combinatie van online én klassikaal leren, maakt van de BLEI Academy een uniforme, volledige MBO-opleiding Infratechniek. Een positieve en persoonlijke blended learning ervaring. Binnen en buiten de klas.


Learning

Van idee naar resultaat

 • Een mix van klassikaal en online leren

  Een mix van klassikaal en online leren

 • Met leerpaden gericht op de verschillende disciplines

  Met leerpaden gericht op de verschillende disciplines

 • Persoonlijk en positief: monteurs houden hun eigen voortgang bij

  Persoonlijk en positief: monteurs houden hun eigen voortgang bij

 • Thuis leren, en verder in de klas

  Thuis leren, en verder in de klas