SGS Search

Bekijk de video

Asbest herkennen in virtual reality

Asbest is al sinds 1993 verboden. Maar omdat er in de bouw jarenlang met asbesthoudende stoffen is geproduceerd, wordt de levensgevaarlijke stof nog vaak ontdekt. SGS Search, hét inspectiebureau voor de duurzaam gebouwde omgeving, wil Nederland compleet asbestveilig maken. Maar hoe herken je asbest? Vanaf nu biedt SGS Search de Virtual Reality training ‘Asbest herkennen’. TinQwise Immersive maakte de VR leeroplossing op maat.

Leren door te ervaren

Sommige dingen moet je echt voor je zien voordat je het snapt. Met de virtual reality app ‘SGS Asbestos’ voor iOS & Android krijgen deelnemers van de training 'Asbest Herkennen' op een immersive manier inzicht in de gevaren van asbest. Je leert objecten herkennen en kunt per object testen of er asbest in zit. Daarna ga je de objecten zelf inspecteren. 

Leren door te ervaren

Exploded views

Door middel van exploded views kun je tot in detail zien waar de asbest zich in het object bevindt. Hierdoor zijn de deelnemers beter voorbereid op een echte asbestinspectie. Ook kunnen ze de VR applicatie overal gebruiken: het werkt met elke cardboard VR bril.

Exploded views
Bekijk de app

De app is onderdeel van een blended leertraject bij SGS Search Opleidingen. Het complete traject bestaat uit een face-to-face training en de ervaring in virtual reality.

Meer weten over immersive learning?

Ga voor meer informatie, cases en contact naar TinQwise Immersive.


Deze TinQers werkten mee aan dit project