Trainee-af: een terugblik

"Het grootste nadeel? Niet alles tegelijk kunnen doen!"

"Het grootste nadeel? Niet alles tegelijk kunnen doen!"

Het is weer zomer, en dat betekent ook dat het traineejaar er weer op zit. Een jaar lang leren, zwoegen, maar vooral heel veel leuke nieuwe ervaringen op doen. Met een nieuwe lading trainees onderweg, vroegen wij aan trainee-af Elin Wassenaar hoe zo'n jaar haar is bevallen.

Introduceer jezelf!

"Ik ben Elin en ik ben technisch trainee bij TinQwise! Dat houdt in dat ik ervoor zorg dat we als team concepten bedenken waarbij we optimaal gebruikmaken van de technische mogelijkheden, passend bij de wensen en eisen van de klant. Daarna is het natuurlijk ook mijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat de oplossing goed werkt."

Met welk doel begon je je traineeship?

"In eerder werk bij een uitgeverij en een opleider ontdekte ik al wat ik het allerleukste vind: zorgen dat inhoud zo goed mogelijk zijn weg vindt naar een gebruiker. Met ‘zo goed mogelijk’ bedoel ik dat het medium gebruiksvriendelijk moet zijn en er goed uit moet zien, maar dat het bovendien moet passen bij de inhoud. Die staat immers centraal bij het bereiken van leerdoelen. Tijdens mijn traineejaar was mijn persoonlijke doel om de technische mogelijkheden nog beter te leren kennen, zodat techniek niet alleen de inhoud en het concept ondersteunt, maar deze ook nóg beter kan maken."

Wat heb je geleerd tijdens je traineeship?

"Oef, heb je even? Mijn technische kennis is er met sprongen op vooruit gegaan, maar daarnaast heb ik ook geleerd wat het betekent om voor een bureau te werken (dynamiek!), welke stakeholders er allemaal bij een project komen kijken en hoe je daarmee omgaat, hoe je in sprints werkt, dat kwaliteiten en valkuilen hand in hand gaan… Met andere woorden: praktische kennis, kennis over TinQwise als bedrijf en hoe we samenwerken om mooie oplossingen te maken. En dan heb ik ook nog geleerd wat ik zelf nodig heb om elke dag met energie naar mijn werk te gaan en er ook weer met energie vandaan te komen."

Wat vond je het leukste om te doen het afgelopen jaar?

"Juist de afwisseling tussen projecten maakt dat ik met plezier mijn werk doe. Vaak zijn het de klanten die een project leuk maken – niet alleen qua bedrijf of vraag aan ons, ook daadwerkelijk de mensen die daar werken. Het opzetten van een onboardingplatform voor Stedin vond ik heel leuk, maar ik krijg ook energie van het beschikbaar maken van vier nieuwe talen voor Live it Up! van Hunkemöller."

Waar ben je het meest trots op?

"De eerste keer dat ik zelf volledig de rol van technisch specialist op me nam, bij ons project voor Stedin. Natuurlijk ging niet alles zo soepel als ik had gewild, maar ik heb er veel van geleerd en laat het eindresultaat nog steeds graag zien aan anderen."

Wat is voor jou de volgende stap?

"Ik blijf als technisch specialist bij TinQwise om aan nog veel meer gave projecten te werken en mezelf verder te ontwikkelen. Het enige nadeel van bij TinQwise werken is dat je nooit alles wat je wilt doen, tegelijk kunt. Ik ben nog lang niet uitgekeken op het vakgebied of op mijn collega’s!"

Wat is je mooiste/gekste/leukste herinnering aan je traineeship?

"Toen ik hier net een maand werkte, gingen we op TinQ-weekend naar een boerderij in Brabant. Het thema van het feestje op vrijdagavond was ‘goud & fout’ – wat er toen allemaal uit de kast kwam … Dat bleek kenmerkend voor hoe dol iedereen hier is op props. Bij elke gelegenheid duikt er wel weer iets nieuws op!"

Wat wil je meegeven aan anderen die ook een traineeship willen volgen bij TinQwise?

"Als je energie krijgt van een wereld die nooit stilstaat en al doende wilt ontdekken hoe jij het beste kunt bijdragen aan onze leeroplossingen, dan is een traineeship bij TinQwise iets voor jou!"

Lees verder