Op bezoek bij Virtual Reality meesters

Joost Uitdewilligen
Joost Uitdewilligen Managing Partner - Creative Development

VR: oftewel Virtuele Realiteit. Met een heel groot scherm of bril op, je in een compleet andere wereld bevinden. Al jaren zijn bedrijven en instituten bezig met het ontwikkelen van deze technologie, maar de laatste tijd lijkt er een versnelling te zijn. En lijkt de technologie klaar te worden gestoomd voor massa gebruik.

Onlangs werd bijvoorbeeld de Oculus Rift gepresenteerd (check de video hierboven!). Deze VR-bril belooft voor een paar honderd euro Virtuele Realiteit voor de massa toegankelijk te maken. Ook werd een paar weken geleden The Omni (zie afbeelding) gepresenteerd via Kickstarter.com. Een soort loopband, die samen kan werken met de Oculus Rift. Eveneens voor slechts een paar honderd euro. Door deze twee samen kun je én in een virtuele wereld zijn én daar daadwerkelijk in rondlopen door… te lopen. Dus zonder muis of toetsenbord.

Deze op stoom zijnde ontwikkelingen maken nieuwsgierig, want wat kun je nu écht met VR? Wat kun je hiermee beter leren dan zonder deze technologie?

We zijn op zoek gegaan naar iemand die ons daar alles over kan vertellen en kan laten zien. Namelijk Frans Steenbrink, New Product Developer bij Motek Medical. Hun producten zijn qua graphics minder cool dan de Oculus Rift, maar ze zijn vooroplopend qua bewezen functionaliteit.

Lees verder